
- Kontakt
- Ogłoszenia
- Z życia klas 2019/2020
- Egzamin ósmoklasisty
- RODO
- Gazetka szkolna
- Zajęcia pozalekcyjne
- Stołówka
- Rekrutacja 2019/2020
- LATO W MIEŚCIE
- Galeria
- Wycieczki
- UCZNIOWIE
- Samorząd szkolny
- Mały Samorząd
- Projekty UE
- Szkoła promująca zdrowie
- B&N
- Świetlica
- Specjaliści
- Terapia pedagogiczna i SI
- Biblioteka
- Kadra
- Gabinet lekarski
- Dokumenty
- RADA RODZICÓW
- Pliki do pobrania


Do końca roku: 24 dni
Do wakacji: -164 dni


Sobota, 2019-12-07
Imieniny:
Agaty, Dalii
Na dzisiejszej lekcji samodzielnie pisaliśmy teksty o jesieni. Poprawione teksty zostały przepisane i wydrukowane. Potem zostały zilustrowane.

Dzis na lekcji plastyki układaliśmy kompozycje z zasuszonych liści.

Podczas kolejnych warsztatów ze zgromadzonych produktów przygotowaliśmy drugie śniadanie: pastę (ozdrobnione jajko, awokado, szcztpiorek, jogurt, sól i pieprz), sałatkę (roszponka, gruszka, mozzarella, granat, pestki słonecznika, oliwa, sól i pieprz) oraz koktajl (banan, kiwi). Po przygotowaniu wspólne śniadanie. Bardzo smaczne.

- Wiem, co jem
Dziś podczas warsztatów "Wiem, co jem" rozmawialiśmy o właściwym odzywianiu. Budowaliśmy piramidę zdrowia.
8 XI pojechaliśmy na farmę "Cztery pory roku" w Powsinie, by wziąć udział w warsztatach "Święto dyni". Najpierw zjedliśmy drugie śniadanie. Potem oglądaliśmy różne zwierzęta: króliki, swinki, kury, kaczki, indyki, owce, kozy, kucyki i inne. Następnie spotkaliśmy się z Farmerką, która opowiadała nam i pokazła różne warzywa. W tym gigantycznego buraka. Następnie udaliśmy się do pracowni itam przygotowaliśmy sok dyniowo-marchwiowo-jabłkowy. Pyszny! Podczas zajęć plastycznych ozdabialiśmy dynie. Był też czas na zabawę na powietrzu. To była bardzo udana wycieczka.
